Edificis i col·lectivitats

Inici Solucions per a la indústria Edificis i col·lectivitats

ODYL, S.A. ofereix un programa de control i prevenció de la legionel·losi en l’àmbit institucional adaptat als nous requeriments dictats en el Reial Decret 902 publicat l’any 2018, on s’estableixen els criteris sanitaris de l'aigua de consum humà.

La publicació l’any 2018 del Reial Decret 902/2018 sobre Criteris Sanitaris de l’Aigua de Consum Humà (que substitueix el RD 140/2003) i del Reial Decret 865/2003 de Prevenció i Control de la Legionel·losi, va significar la implantació d’una normativa que en el seu articulat inclou una sèrie d’actuacions de profilaxi en els Edificis d’Àmbit Comunitari.

 • En els edificis proveïts de circuits de refrigeració amb torres o condensadors evaporatius ODYL,S.A. implementa programes de revisió, desinfecció, control i seguiment analític i tractament químic previstos en el RD865/2003.
 • D’altra banda, el RD 865/2003 considera les instal·lacions d’Aigua Sanitària com a instal·lacions de risc de propagació de Legionella, per la qual cosa cal instaurar un programa de prevenció amb accions que dependran de la catalogació de cada instal·lació com d’Alt, o Baix Risc.
 • L’ RD 902/2018 preconitza la realització d’una sèrie d’analítiques de control de l’Aigua de Consum Humà per tal de garantir que es mantenen uns criteris mínims de qualitat en l’aigua dels edificis comunitaris.
ODYL, S.A. disposa d’un laboratori propi per a la realització d’anàlisis fisicoquímiques i microbiològiques d’aigua de consum, aigua industrial i aigua residual.
Contacta'ns
Has d'acceptar les condicions de privacitat
Gamma de Productes

Calderes de vapor

La nostra experiència en el sector, amb més de 500 calderes tractades, ens permet disposar d’una línia completa de productes per al condicionament de l’aigua de calderes de baixa i mitjana pressió. Alimentades tant amb aigua descalcificada com osmotitzada.

Millorem la qualitat de l’aigua mitjançant productes reductors d’oxigen, estabilitzadors de duresa, correctors del valor de pH i tractaments de línies.

Els nostres productes ACTIVEX® afavoreixen la formació de capes de magnetita, minimitzen la corrosió i la incrustació i desenvolupen recobriments especials amb efecte protector en línies de vapor.

Circuits tancats de refrigeració/calefacció

Per al tractament de circuits tancats amb poques pèrdues s’apliquen solucions clàssiques, amb principis actius en base a sals metàl·liques per circuits d’aigua freda o a base d’inhibidors anòdics en circuits de motor.

Els circuits grans es poden tractar amb sistemes de mesura-regulació, fonamentalment per evitar excursions àcides que comprometin l’eficàcia del tractament anticorrosiu.

Actualment treballem en més de 1000 circuits de refrigeració/calefacció. La filosofia de tractament aplicada, gamma de productes CIRTAN®, té en compte els diferents metalls del circuit així com el volum, reposició de l’aigua i grau de brutesa de les instal·lacions.

Pretractament: osmosi inversa, microfiltració i descalcificació

Disposem d’equips adaptats a les necessitats de pretractament de cada instal·lació:
 • Osmosi inversa.
 • Descalcificació.
 • Filtració.
També comptem amb la gamma de productes OSMODYL® que cobreix totes les necessitats en osmosi inversa: reductor de clor, regulador de pH, productes de neteja àcida o alcalina, biocides i antiincrustants.

Circuits oberts de refrigeració

Disposem d’una àmplia gamma de productes COOL WATER® per a la seva aplicació en funció de les característiques químiques de l’aigua d’aportament i de les condicions d’aplicació en la instal·lació.

Actualment tractem prop de 1000 circuits oberts de refrigeració. En tots ells s’aplica un tractament antiincrustant-anticorrosiu específic i un biocida contra la Legionella pneumophila segons específica la reglamentació actual.

Circuits d’aigua de consum humà

Ja que l’aigua que s’ha de tractar és aigua sanitària, cal fer-ho amb additius que compleixin la legislació vigent sobre substàncies per al tractament de l’aigua destinada a la producció d’aigua de consum humà.

ODYL, S.A. disposa de la línia de productes ACUAFOS® que compleix amb la legislació vigent.

Productes per a aigües residuals

Oferim floculants, reguladors de pH i els equips necessaris per posar en marxa de manera òptima el procés de depuració.

Equips de regulació i control

Comptem amb con diferents equips per a la regulació i el control de les instal·lacions (pH, conductivitat, redox, residual de biocida, etc.).

Aquests equips es poden gestionar remotament amb el nostre sistema de comunicació ODYLCOM®.

Serveis

 • Anàlisis in situ.
 • Laboratori d’anàlisi d’aigües de procés, de consum humà y residuals. Anàlisis de plaquetes de corrosió.
 • Neteges químiques.
 • Autòpsies de membranes d’OI.
 • Auditories de qualitat i d’estalvi operatiu (Water Mapping).
 • Assistència Tècnica especialitzada.
 • Formació.
 • ODYLDOCS® : portal web per a clients
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes