Indústria del paper i cartonatge

Inici Solucions per a la indústria Indústria del paper i cartonatge

La indústria del paper i cartonatge disposa generalment d’instal·lacions de generació de vapor que requereixen tractaments específics per al control de la corrosió, tant en caldera com en línies de vapor i condensat.

ODYL,S.A. dissenya programes de tractament de calderes de vapor en indústries de paper i cartonatge, amb especial atenció al tractament de les línies de vapor i de retorn de condensat, per evitar tant la corrosió per acidesa com la generada per l’oxigen.

Per aconseguir aquest propòsit són particularment adequats productes reductors d’oxigen volàtils, combinats amb amines neutralitzadores, aplicats mitjançant l’ús d’un únic formulat.

Per al tractament del fogar de la caldera, es poden utilitzar productes multifuncionals formulats a partir d’antiincrustants i dispersants, com també a partir d’eliminador d’oxigen.

Per a instal·lacions més complexes o de major pressió, es recomana la combinació de diferents productes de funcionalitat única que permeten un millor control de la dosificació i dels costos del tractament.

Considerant la importància del vapor en la indústria del paper i cartonatge i el seu impacte en el consum de gas i aigua, ODYL,S.A. ofereix estudis d’optimització de recursos amb la finalitat de reduir els costos d’explotació i minimitzar l’impacte mediambiental del procés productiu.
Contacta'ns
Has d'acceptar les condicions de privacitat
Gamma de Productes

Pretractament: osmosi inversa, microfiltració i descalcificació

Disposem d’equips adaptats a les necessitats de pretractament de cada instal·lació:
 • Osmosi inversa.
 • Descalcificació.
 • Filtració.

També comptem amb la gamma de productes OSMODYL® que cobreix totes les necessitats en osmosi inversa: reductor de clor, regulador de pH, productes de neteja àcida o alcalina, biocides i antiincrustants.

Calderes de vapor

La nostra experiència en el sector, amb més de 500 calderes tractades, ens permet disposar d’una línia completa de productes per al condicionament de l’aigua de calderes de baixa i mitjana pressió. Alimentades tant amb aigua descalcificada com osmotitzada.

Millorem la qualitat de l’aigua mitjançant productes reductors d’oxigen, estabilitzadors de duresa, correctors del valor de pH i tractaments de línies.

Els nostres productes ACTIVEX® afavoreixen la formació de capes de magnetita, minimitzen la corrosió i la incrustació i desenvolupen recobriments especials amb efecte protector en línies de vapor.

Circuits tancats de refrigeració/calefacció

Per al tractament de circuits tancats amb poques pèrdues s’apliquen solucions clàssiques, amb principis actius en base a sals metàl·liques per circuits d’aigua freda o a base d’inhibidors anòdics en circuits de motor.

Els circuits grans es poden tractar amb sistemes de mesura-regulació, fonamentalment per evitar excursions àcides que comprometin l’eficàcia del tractament anticorrosiu.

Actualment treballem en més de 1000 circuits de refrigeració/calefacció. La filosofia de tractament aplicada, gamma de productes CIRTAN®, té en compte els diferents metalls del circuit així com el volum, reposició de l’aigua i grau de brutesa de les instal·lacions.

Circuits oberts de refrigeració

Disposem d’una àmplia gamma de productes COOL WATER® per a la seva aplicació en funció de les característiques químiques de l’aigua d’aportament i de les condicions d’aplicació en la instal·lació.

Actualment tractem prop de 1000 circuits oberts de refrigeració. En tots ells s’aplica un tractament antiincrustant-anticorrosiu específic i un biocida contra la Legionella pneumophila segons específica la reglamentació actual.

Circuits d’aigua de consum humà

Ja que l’aigua que s’ha de tractar és aigua sanitària, cal fer-ho amb additius que compleixin la legislació vigent sobre substàncies per al tractament de l’aigua destinada a la producció d’aigua de consum humà.

Tot això suposa un augment del cost d’explotació d’aquests sistemes i un risc per a la salut dels seus usuaris, per la qual cosa cal realitzar un correcte tractament de l’aigua que sigui eficient, no tòxic i que no aporti gust, color ni olor a l’aigua. L’esmentat tractament haurà de complir, a més, amb allò especificat en la legislació sobre additius per a aigües de consum humà (gamma de productes ACUAFOS®)

Productes per a aigües residuals

Oferim floculants, reguladors de pH i els equips necessaris per posar en marxa de manera òptima el procés de depuració.

Equips de regulació i control

Comptem amb con diferents equips per a la regulació i el control de les instal·lacions (pH, conductivitat, redox, residual de biocida, etc.).

Aquests equips es poden gestionar remotament amb el nostre sistema de comunicació ODYLCOM®.

Serveis

 • Anàlisis in situ.
 • Laboratori d’anàlisi d’aigües de procés, de consum humà y residuals. Anàlisis de plaquetes de corrosió.
 • Neteges químiques.
 • Autòpsies de membranes d’OI.
 • Auditories de qualitat i d’estalvi operatiu (Water Mapping).
 • Assistència Tècnica especialitzada.
 • Formació.
 • ODYLDOCS® : portal web per a clients
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes