Assegurament de la qualitat de l’aigua per al procés productiu

SITUACIÓ INICIAL

Una planta que produeix Döner i carn kebab empra aigua de pou per a la seva producció i les seves utilities, amb el següent repte:

 

  • S’extreuen 82.000 m3/any d’aigua d’un pou, amb 22 ºfH de duresa i 480 uS/cm de conductivitat

 

  • L’aigua de pou es descalcifica i s’usa com a complement de l’aigua de xarxa.

 

  • La qualitat d’aigua obtinguda no és suficient per a la producció. A més, les calderes de vapor i les torres de refrigeració no funcionen als cicles de concentració òptims. 

 

 

PLA DE MILLORA

1. Muntatge d’un dipòsit de 30 m3 per emmagatzemar l’aigua provinent del pou, que serà clorada i enviada a una osmosi inversa mitjançant un grup de pressió

 

2. Condicionament físic de l’aigua per protegir les membranes de l’osmosi amb:

    • Una filtració de desbast de WZNAT amb 20 m3/h de cabal
    • Una filtració de seguretat amb cartutxos de polipropilè de 5 micres

 

3. Condicionament químic de l’aigua d’entrada a l’osmosi mitjançant:

    • OSMODYL*325 per prolongar la vida de l’OI i reduir les neteges necessàries
    • AQUAFOS REDUCTOR AP per evitar l’entrada de clor a l’Òsmosi

 

4. Instal·lació d’un sistema d’osmosi inversa amb una producció de permeat de 15 m3/h, amb 18 membranes distribuïdes en 2 etapes i amb bastidor d’acer inox 304

 

RESULTAT

  • Obtenció d’aigua osmotitzada amb una conductivitat < 25 uS/cm

 

  • Optimització dels cicles de concentració: NC=15 a calderes i NC=8 a torres

 

  • 106.000 €/any estalviats en emprar ara aigua de pou en comptes de només aigua de xarxa