Tractament de calderes amb poliamines filmants

Inici Blog Tractament de calderes amb poliamines filmants

ODYL, S.A. ha incorporat a la seva línia de productes per a tractament de calderes i sistemes de vapor condensat (ACTIVEX®), la tecnologia de poliamines filmants.

ODYL, S.A. ha incorporat a la seva línia de productes per a tractament de calderes i sistemes de vapor condensat (ACTIVEX®), la tecnologia de poliamines filmants.

L'avantatge d'aquesta tecnologia resideix en el tractament integral de tot el cicle de vapor des del tanc nodrissa fins al retorn de condensats. Així les amines filmants es distribueixen en tot el sistema formant una barrera monomolecular sobre el metall que:
  • Evita els fenòmens corrosius deguts a l'oxigen dissolt en l'aigua sense necessitat d'afegir altres additius reductors d'oxigen.
  • Evita la deposició de sals incrustants.
A més el seu ús alcalinitza el condensat i afavoreix la condensació del vapor en forma de gota en lloc de capa contínua amb el que es millora la transferència tèrmica i el rendiment dels intercanviadors i calandres. Un altre avantatge és la seva nul · la contribució a la salinitat pel que no s'incrementa la necessitat de purgues. El seu perfil mediambiental és baix i disposem de formulacions admeses per la FDA. Combinades amb amines neutralitzants i amb dispersants obtenim productes complets per al tractament de les calderes i sistemes de vapor condensat.

Pel que els avantatges dels tractaments amb amines filmants són:
  • Facilitat de dosificació: un sol additiu.
  • Facilitat de control analític: kit de camp senzill.
  • Millora del rendiment energètic global del sistema.
  • Menor dosificació (sobre el farciment del sistema ja que el retorn de condensat recupera l'additiu).
  • Millor cost d'aplicació en sistemes amb recuperació de condensat important.

Notícies relacionades

Nou Real Decret Aigua de Consum 3/2023

El 10 de gener de 2023 s'ha publicat el RD 3/2023 pel qual s'estableixen els criteris tècnic-sanitaris de la qualitat de l'aigua de consum, el control i el subministrament de la qual estableix un nou marc normatiu per protegir la salut humana davant de qu

Llegir més

Nou reial decret 487/2022: Prevenció i control de la legionel·losi

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica en la seva edició de dimarts 22 de juny de 2022 el Reial decret 487/2022, de 21 de juny, pel qual s'estableixen els requisits sanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi.

Llegir més

Nou reial decret prevenció i control de la legionel·la 2022

El Ministeri de Sanitat ha enviat a la Comunitat Europea l'esborrany definitiu del nou Reial decret sobre criteris higienicosanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi, que derogarà l'actual RD 865/2003 (Tràmit 2021/664/E)

Llegir més

Coneix la 3º generació d'Odyl, SA.

Quins canvis ha experimentat l'empresa al llarg dels anys? ODYL, SA és una PIME familiar fundada a Barcelona 1971 per Tomàs Casals i el seu amic de la infància Rafael Mateu, juntament amb Marta Barnés, Octavi Soldevila i Eveli Puigdoria.

Llegir més