Nou reial decret prevenció i control de la legionel·la 2022

Inici Blog Nou reial decret prevenció i control de la legionel·la 2022

El Ministeri de Sanitat ha enviat a la Comunitat Europea l'esborrany definitiu del nou Reial decret sobre criteris higienicosanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi, que derogarà l'actual RD 865/2003 (Tràmit 2021/664/E)

El Ministeri de Sanitat ha enviat a la Comunitat Europea l'esborrany definitiu del nou Reial decret sobre criteris higienicosanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi, que derogarà l'actual RD 865/2003 (Tràmit 2021/664/E)
El tràmit d'audiència ha finalitzat a nivell nacional, per la qual cosa s'espera que sigui publicat al BOE dins del primer quadrimestre de 2022. La data d'entrada en vigor seria el 2 de gener de 2023. Alguns aspectes que s'introdueixen al nou text són:

• L'establiment dels Plans de Prevenció i Control de Legionel·la (PPCL) o dels Plans Sanitaris de Legionel·la (PSL) (en instal·lacions prioritàries) per a tot tipus d'instal·lació susceptible de la proliferació i disseminació del bacteri. El titular de la instal·lació serà responsable i podrà optar per una o altra opció.
Això comporta l'eliminació de la caracterització d'alt i baix risc, el qual es determinarà individualment en cada cas.

• Els laboratoris o entitats que facin les anàlisis de Legionel·la hauran d'estar acreditats per la norma UNE-EN ISO/IEC 17025 “Avaluació de la conformitat. Requisits generals per a la competència dels laboratoris d’assaig i de calibratge”.

• El mètode de cultiu de Legionella spp., ISO 11731 que continua sent el mètode de referència.

• Majors exigències en la qualificació professional dels operadors, ja siguin interns o empreses subcontractades.

• Definició més clara de la distribució de competències i responsabilitats entre totes les parts implicades.

• Inclusió de taules amb les mesures correctores a aplicar en cas de positius de Legionella spp a per a circuits de refrigeració, aigua sanitària i altres instal·lacions.

• Introducció de noves exigències quant a determinació de paràmetres fisicoquímics en aigua sanitària, pH, terbolesa i ferro total.

• Increment de freqüència analítica en diferents tipus d'instal·lacions.

• Ampliació de les taules amb les mesures correctores que cal aplicar en cas de positiu de Legionella spp a altres instal·lacions addicionals a circuits de refrigeració.

Des del departament tècnic d'ODYL, S.A. estem adequant els nostres protocols i documentació per preparar els canvis que representarà la seva aplicació.

Els seguirem informant.

Notícies relacionades

Nou Real Decret Aigua de Consum 3/2023

El 10 de gener de 2023 s'ha publicat el RD 3/2023 pel qual s'estableixen els criteris tècnic-sanitaris de la qualitat de l'aigua de consum, el control i el subministrament de la qual estableix un nou marc normatiu per protegir la salut humana davant de qu

Llegir més

Nou reial decret 487/2022: Prevenció i control de la legionel·losi

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica en la seva edició de dimarts 22 de juny de 2022 el Reial decret 487/2022, de 21 de juny, pel qual s'estableixen els requisits sanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi.

Llegir més

Coneix la 3º generació d'Odyl, SA.

Quins canvis ha experimentat l'empresa al llarg dels anys? ODYL, SA és una PIME familiar fundada a Barcelona 1971 per Tomàs Casals i el seu amic de la infància Rafael Mateu, juntament amb Marta Barnés, Octavi Soldevila i Eveli Puigdoria.

Llegir més

Tractament de calderes amb poliamines filmants

ODYL, S.A. ha incorporat a la seva línia de productes per a tractament de calderes i sistemes de vapor condensat (ACTIVEX®), la tecnologia de poliamines filmants.

Llegir més