Coneix la 3º generació d'Odyl, SA.

Inici Blog Coneix la 3º generació d'Odyl, SA.

Quins canvis ha experimentat l'empresa al llarg dels anys? ODYL, SA és una PIME familiar fundada a Barcelona 1971 per Tomàs Casals i el seu amic de la infància Rafael Mateu, juntament amb Marta Barnés, Octavi Soldevila i Eveli Puigdoria.

Quins canvis ha experimentat l'empresa al llarg dels anys? ODYL, SA és una PIME familiar fundada a Barcelona 1971 per Tomàs Casals i el seu amic de la infància Rafael Mateu, juntament amb Marta Barnés, Octavi Soldevila i Eveli Puigdoria. Iniciem l'activitat empresarial un equip de 7 persones, fabricant productes químics per al manteniment industrial.
A partir del 1978 vam començar a desenvolupar productes per al tractament de l'aigua, es va posar en marxa el laboratori d'anàlisi i va ser l'inici de la ODYL, SA del present.
Uns deu anys més tard, la segona generació es va incorporar a l'empresa i amb això es va impulsar la posada en marxa de la xarxa tecnico-comercial, que amb els anys es va anar ampliant.
En paral·lel es van desenvolupar nous productes, ampliar les oficines, i es van incorporar noves persones a l'equip, moltes de les quals avui en dia encara estan dedicant els seus esforços a la companyia.
En l'actualitat, ODYL, SA segueix sent una PIME familiar, però amb 50 anys de recorregut, més de 40 empleats, una xarxa de servei a tot el territori nacional i en transició cap a una tercera generació de directius.


Hi ha algun punt d'inflexió que hagi marcat un abans i un després?
Un dels punts vitals de la trajectòria d' ODYL, SA va ser quan el 1989 es va decidir apostar per especialitzar-nos en el tractament de l'aigua, més que per la fabricació de productes per al manteniment industrial. En aquell moment es va començar a definir la missió, visió i valors de' ODYL, SA del present: ser per als nostres clients un partner estratègic en la gestió integral de l'aigua.
Aquest mateix any l'empresa va traslladar la seva seu a Santa Perpètua de Mogoda, on es troben les oficines centrals, les unitats de producció i logística, així com el laboratori d'anàlisi, laboratori d'R+D + I i les aules de formació.

Com a tercera generació... Quins canvis ha suposat en la visió i missió de l'empresa? S'han definit altres metes que abans potser no es contemplaven?
Som una tercera generació que coneix i comparteix la missió, visió i valors de l' "antiga" ODYL, SA, ja que creiem que s'adapten al que volem ser i a les necessitats dels nostres clients.
No obstant això, apostem per mostrar als nostres clients el valor del respecte pel medi ambient mitjançant solucions tecnològiques que afavoreixin la reducció de consums d'aigua i combustible en instal·lacions industrials.

Ha estat difícil adaptar-se als nous temps? Ha exigit el mercat reinventar-se en productes i serveis?
Adaptar-se als canvis de mercat sempre suposa recursos i dedicació, però és una cosa que mai perdem de vista en ODYL, SA. A la fi, qui ens dicta en gran part què hem de fer és el propi mercat.
Actualment, veiem que els recursos hídrics cada vegada són més preuats per una qüestió d'escassetat, el que els fa també més costosos. La consciència mediambiental i l'encariment dels recursos hídrics ens ha portat a oferir solucions tecnològiques que minimitzin els consums d'aigua.
En paral·lel creiem que un bon control remot de les instal·lacions és important per al seu correcte manteniment, seguretat d'aplicació i control de costos d'explotació. Per això a ODYL, SA treballem dia a dia en millorar les nostres solucions orientades al 4.0.

Es pot definir ODYL, SA en tres adjectius? Quines serien?
Compromís i dedicació al client, solucions tecnològiques i garantia de qualitat.

Com ha afectat la crisi del coronavirus a Odylsa?
ODYL, SA som una empresa de tractament d'aigua industrial i col·lectivitats, per tant, responsable d'oferir un servei a les empreses / institucions essencials que van seguir amb la seva activitat econòmica.
Això ens va convertir també en una empresa essencial, i ens va obligar a adaptar-nos de forma rapidíssima a una situació excepcional. L'esforç de tots i cadascun dels treballadors per implementar nous processos i formes de gestionar els serveis, sense desatendre cap dels nostres clients, va resultar en un aprenentatge i una immersió forçosa en la transformació digital que avui dia segueix implantada, amb els avantatges que això suposa.


Quins són els vostres reptes com a empresa per a aquest 2021?
Consolidar els canvis que ha suposat el creixement de l'empresa en els últims anys, tant a nivell organitzatiu com de processos. Seguir treballant en el desenvolupament de solucions orientades al 4.0 que permetin als nostres clients un major i millor control de les seves instal·lacions.


Com us veieu en 5 anys?
En 5 anys ODYL, SA serà una empresa amb més presència tècnic-comercial al territori nacional, seguint la tendència de creixement dels darrers anys.
També tindrem a disposició nous productes i solucions per millorar el tractament de l'aigua dels nostres clients, gràcies al nostre continu programa d' R+D + I.
Addicionalment, i sent fidels a la nostra visió, seguirem sent una empresa orientada a la millora contínua, a la professionalització i respectuosa amb el medi ambient.

Notícies relacionades

Nou Real Decret Aigua de Consum 3/2023

El 10 de gener de 2023 s'ha publicat el RD 3/2023 pel qual s'estableixen els criteris tècnic-sanitaris de la qualitat de l'aigua de consum, el control i el subministrament de la qual estableix un nou marc normatiu per protegir la salut humana davant de qu

Llegir més

Nou reial decret 487/2022: Prevenció i control de la legionel·losi

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica en la seva edició de dimarts 22 de juny de 2022 el Reial decret 487/2022, de 21 de juny, pel qual s'estableixen els requisits sanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi.

Llegir més

Nou reial decret prevenció i control de la legionel·la 2022

El Ministeri de Sanitat ha enviat a la Comunitat Europea l'esborrany definitiu del nou Reial decret sobre criteris higienicosanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi, que derogarà l'actual RD 865/2003 (Tràmit 2021/664/E)

Llegir més

Tractament de calderes amb poliamines filmants

ODYL, S.A. ha incorporat a la seva línia de productes per a tractament de calderes i sistemes de vapor condensat (ACTIVEX®), la tecnologia de poliamines filmants.

Llegir més